Voorlopige teruggaaf

Verwacht u aan het eind van het belastingjaar geld terug te krijgen van de fiscus? Dan is het in sommige gevallen mogelijk maandelijks een voorschot te ontvangen. Dit wordt een Voorlopige Teruggaaf genoemd.

Een voorlopige belastingdienst teruggaaf is o.a. mogelijk bij

  • Aftrekposten zoals: Hypotheekrenteaftrek / i.v.m. Rijksmonumentenpand / Levensonderhoud kinderen jonger dan 30 jaar / Alimentatie / Studiekosten.
  • Heffingskortingen zoals: ( Kinderkorting / ( alleenstaande en aanvullende ) Ouderkorting / Ouderschapsverlofkorting / Combinatiekorting / Algemene Heffingskorting )

Indien uw persoonlijke situatie veranderd dan kan dit ook van invloed zijn op uw voorlopige teruggaaf bij de belastingdienst. Via ons klantenportaal kunt u wijzigingen in uw persoonlijke omstandigheden verwerken. BAC kijkt voor u of dit van invloed is op uw voorschot bij de belastingdienst. Zo komt u aan het eind van het jaar niet voor vervelende verrassingen te staan.

LAATSTE FISCALE NIEUWS: Wijziging Belastingwetgeving 2015: Alleenstaande Ouderkorting en Ouderschapsverlofkorting zijn vervallen. Informeer naar uw persoonlijke consequenties, 0800-250 250 1